Jag vet att det är nu som tomaterna och alla andra goda grönsaksprimörer är i full grönska, men jag vill ändå slå ett slag för kålen. Väldigt god att marinera, som här i honung och dijonsenap. Servera din kålsallad från en stor skål eller i små portionsskålar.
Honungsmarinerad kålsallad
Ingredienser
- 0,5 spetskålshuvud, ca 500 g
- 1 msk salt
- 2 msk dijonsenap
- 1 msk flytande honung
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 1 dl grovt hackad persilja
Gör så här
- Finstrimla kålen. Strö över salt. Ställ åt sidan i ca 20 minuter för att vätska ur.
- Skölj sedan av kålen och krama ut vätskan. Lägg i en skål.
- Blanda samman senap, honung, pressad vitlök och olja. Vänd ner i kålen tillsammans med persiljan.
Recept: Monika Ahlberg
Ann Sofi Matsafari
Mums så gott:)
Från sött till salt
Ja verkligen. 🙂