Chokladpavlova är precis så gott som det låter. Frasig och söt med en härlig fyllning av grädde och färska bär. Visst måste man bara älska det?
Chokladpavlova
4–6 personer
Ingredienser – Maräng
- 7 äggvitor
- 5,25 dl strösocker
- 0,5 st citron, saften
- 3 msk kakao
- 50 g mandelspån
Ingredienser – Topping
- 375 g mascarpone
- 3 msk florsocker
- 4,5 dl vispgrädde
- 1 l färska bär
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°C.
- Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en torr och rostfri bunke. Rör tills sockret att löst upp sig.
- Vispa marängen tjock över kokande vattenbad tills den uppnår ca 65°C.
- Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat.
- Blanda försiktigt i kakao och mandelspån i smeten.
- Skeda ut marängen till små marängberg på en plåt med bakplåtspapper (alt. som en tårtbotten).
- Grädda i mitten av ugnen i ca 55 minuter, de ska vara lite sega i mitten.
- Vispa mascarpone och florsocker krämigt. Tillsätt grädden och vispa luftigt och lagom fast.
- Klicka mascarponegrädden över marängen och strö över bär.
Jennie Bergius - färg och kärlek
Jag har alltid velat testa att göra en pavlova - men det verkar så krångligt 🙂
Tack snälla du, blir så glad för fina ord om mina målningar!
Ha en härlig torsdag <3 Jennie
Från sött till salt
Nejnejnej det är så himla lätt jag lovar! 🙂