Tycker ni att det börjar bli tjatigt med all denna glass? Ännu har jag inte tröttnat och mer glass framöver kommer det att bli. Jag har ju en hel värld av sorbet att upptäcka. Planen är att det ska bli rabarbersorbet som först ut. Åt en sådan fantastiskt god på glasskursen så den bara måste jag göra.
Här ett recept på körsbärsglass. Vanlig smarrig vaniljglass med lite sockerkokta körsbär.
6–8 personer
3 dl urkärnade körsbär
0,5 dl vatten
0,5 + 2 dl strösocker
1 vaniljstång
4 dl mjölk, 3%
3 dl vispgrädde
6 äggulor
Lägg körsbär, vatten och 0,5 dl socker i en rostfri kastrull. Koka upp och låt sjuda ett par minuter tills körsbären är mjuka. Dra av kastrullen från plattan och låt kallna.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och frön i en rostfri kastrull. Dra av kastrullen från plattan. Vispa äggulor och 2 dl socker luftigt i en bunke.
Häll den varma gräddmjölken över gulorna i en jämn stråle, vispa under tiden och häll tillbaka allt i kastrullen. Sjud blandningen till 85°C eller tills den börjar tjockna under vispning. Ta av från värmen, det får inte koka.
Häll massan i en bunke och kyl ner. Låt gärna glassmassan stå i kylen och mogna över natten för bästa resultat. Sila av massan och kör den i glassmaskin. Lägg över glassen i en bunke och varva med körsbären. Ställ in i frysen 1–2 timmar före servering.
Recept: Elisabeth Johansson
Lämna gärna ett svar