Detta är första gången jag testar på att dricka mandeldryck. Det är nog inget jag kommer att dricka som den är, eller så handlar det bara om en tillvänjningsperiod, men däremot kommer jag ha den i min chiapudding och andra diverse recept. Först tänkte jag köpa den men såg att det fanns både det ena och det andra i den där tetraförpackningen och då gjorde jag istället egen, vilket var sjukt lätt.
Jag har uteslutit vaniljstången i den mandeldryck jag gjort hittills och istället tillsatt det efteråt i de recept jag velat ha det i.
Mandeldryck
ca 5 dl
Ingredienser
- 1,5 dl mandel
- 5 dl vatten
- ev. vaniljstång
Gör så här
- Blötlägg mandeln i vattnet över natten.
- Sila av blötläggningsvattnet, för att få bort svårsmälta enzymer och den skarpa mandelsmaken.
- Mixa mandeln i en mixer tillsammans med 5 dl nytt vatten. Smaka dig fram till hur mycket vaniljsmak du eventuellt vill ha med. Ta en bit vaniljstång i taget.
- Sila ut drycken i en silduk.
- Den håller ca 5 dagar i kylskåp.
- Nötpulpan som blir över kan du ha med i t.ex. köttfärssåsen eller müslin.
Lämna gärna ett svar