Som vanligt så står chokladen i fokus när jag bakar. Dessa kärleksmums fyller en hel ugnsplåt så se till att ha ett stort kaffekalas på gång eller mycket plats i frysen.
Kärleksmums
1 plåt
Kaka
5 ägg
4 dl strösocker
4 ½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g mörk kvalitetschoklad 70%
Glasyr och garnering
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitetschoklad 70%
2 dl kokosflingor
Sätt ugnen på 225°C.
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
Klä en plåt, cirka 40×35 cm med bakplåtspapper och häll i smeten.
Hacka chokladen grovt och strö över smeten.
Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i finhackad mörk choklad.
Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
Strö över kokos och servera skuren i rutor.
Recept: Leila Lindholm
Lämna gärna ett svar